Tel: 0751 176 665

Jaluzele Verticale Sercoms

Sercoms Aiud - producator jaluzele verticale.

Caracteristici si materiale Jaluzele verticale

Jaluzelele verticale, cele mai preferate in alegera noastra datorita design-ului, manevrabilitatii si controlului asupra patrunderii luminii in interiorul spatiului nostru. Prin rotirea benzilor verticale putem regala cantitatea de lumina ce patrunde in interiorul spatiului decorat. Se pot folosi pentru orice tip de ferestre, existand diverse posibilitati de montaj. Sunt potrivite atat pentru spatii comerciale si birouri, cat si pentru locuinte.

Sercoms va ofera jaluzele verticale disponibile intr-o larga varietate de tesaturi si nuante.

Lamelele folosite pentru fabricarea jaluzelelor sunt disponibile in doua variante: cu latime de 89 mm si cu latime de 127 mm
Jaluzelele cu lamele de 127 mm reprezinta modelul standard care este cel mai des intalnit in decorarea ferestrelor.
Jaluzelele cu lamele de 89 mm se pot adapta usor oricarui spatiu. Acest sistem aduce un plus spatiului decorat.

Manevrarea jaluzelelor poate fi facuta manual, cu ajuturul snurului de actionare, sau electric caz in care se instaleaza un motor cu telecomanda.

Toate materialele textile oferite de Sercoms sunt disponibile atat in varianta de 89 mm cat si in cea de 127 mm.

Jaluzele verticale, varietate de tesaturi si nuante, montaj Sercoms Aiud Jaluzele verticale, varietate de tesaturi si nuante, montaj Sercoms Aiud

Avantajele folosirii jaluzelelor

 • o gama variata de culori din care puteti alege nuanta dorita
 • se pot alege materiale cu diverse grade de opacitate
 • montarea lor se poate face pe perete, pe tavan, pe tavan inclinat
 • posibilitatea inlocuirii panzelor (fara a inlocui si garnisa din aluminiu)
 • manevrare usoara si posibilitatea strangerii panzelor in diferite variante, in functie de necesitati.
 • usor de intretinut.

Masurarea si montarea jaluzelelor:

Jaluzelele verticale pot fi montate pe tavan, pe perete sau intre spaletii geamului.

In cazul montarii jaluzelelor pe tavan, se folosec clemele de pridere. Clemele vor fi fixate in tavan cu ajutorul diblurilor. In functie de tipul tavanului se vor alege diblurile corespunzatoare (pentru beton, caramida sau rigips). Clemele de prindere au rolul de a fixa si sustine garnisa jaluzelelor. In cazul montarii jaluzelei pe tavan, se va masura efectiv latimea si inaltimea finala la care se doreste jaluzeaua.

In cazul montarii jaluzelelor pe perete, se vor folosi consolele de fixare. Aceste console au rolul de a departa jaluzeaua de perete si de a sustine garnisa. Fixarea consolelor in perete se face cu ajutorul diblurilor. Se vor folosi dibluri corespunzatoare tipului de perete. Consolele de fixare pot fi fixe sau reglabile. In cazul in care trebuie departata jaluzeaua de perete la o anumita distanta, se vor folosi consolele reglabile. Fixarea garnisei pe consola se face cu ajutorul clemelor de prindere. Latimea jaluzeleli se va masura ca si in cazul unei jaluzelei montate pe tavan, iar masurarea inaltimii se va face de la captul consolei care va sustine garnisa pana la distanta dorita.

Montarea jaluzelelor intre spaletii geamului se face cu ajutorul clemelor de fixare. Clemele se vor fixa pe spaletul superior cu ajutorul diblurilor. Acest tip de montare se va face numai in cazul in care distanta dintre spaletul superior si cercevea este suficient de mare. Daca distanta este mai mica exista riscul ca cerceveaua sa loveasca garnisa sau carucioarele acesteia. In acest caz masuratoarea trebuie facuta foarte exact. Latimea si inaltimea jaluzelei vor trebui astfel masurate incat garnisa sa se incadreze intre spaletii laterali, iar panzele sa ajunga in partea de jos a ferestrei la distanta dorita.

Exista situatii in care jaluzelele trebuie montate pe un plan inclinat. In acest caz se vor folosi clemele de fixare sau, consolele. Intre carucioarele garnisei si lamele se vor folosi prelungitoarele unghiulare. Aceste prelungitoare au rolul de a tine lamelele in pozitie verticala.

Intretinere

Indepartarea prafului de pe jaluzele verticale se face cu aspiratorul reglat pe puterea minima. In cazul in care lamelele jaluzelelor sunt foarte murdare, va recomandam parcurgerea urmatoarelor etape:

 • se lasa la inmuiat in apa cu solutie foarte slaba de sapun la 25 grade C , timp de 15 minute;
 • se limpezesc in apa din ce in ce mai rece;
 • se atarna la uscat intr-o camera foarte bine ventilata, sau cu fereastra deschisa;
 • nu se freaca materialul jaluzelelor in timpul spalarii,
 • nu se folosesc inalbitori, nu se curata chimic, nu se calca