Tel: 0751 176 665

Tamplarie Lemn Sercoms

Tamplarie Lemn - producator ferestre si usi din lemn stratificat

Sercoms, firma producatoare de tamplarie lemn stratificat, lemn masiv si PVC. Suntem specializati in productia de ferestre si usi, insa din gama noastra de produse fac parte si obloanele din lemn stratificat si scarile interioare.

In cele ce urmeaza veti putea gasi prezentarea companiei noastre, a produselor, a portofoliului de lucrari si alte informatii utile pentru o viitoare colaborare cu noi, cei de la Prolematex.

Ferestre din lemn stratificat

Ferestrele din lemn stratificat se realizeaza pe comanda, in functie de dimensiunile si preferintele clientilor. Acestea sunt realizate din lemn natural, rasinos sau stejar, triplu-stratificat, in confectionarea lor fiind folosite materiale ecologice si finisaje rezistente la radiatii UV si intemperii. Principalul avantaj al ferestrelor si tamplariei din lemn stratificat este evitarea mucegaiului si condensului. La acesta se adauga oferirea unui plus de "caldura" si estetica locuintei Dvs., in acelasi timp ferestrele fiind rezistente in timp, aspect asigurat de calitatea ridicata a sticlei termoizolante si a materialelor folosite, la care se adauga protejarea cu lacrimare din aluminiu a zonelor mai expuse la factorii de mediu.

Tamplarie lemn - Ferestre din lemn stratificat

Obloane din lemn stratificat

Obloanele din lemn stratificat se realizeaza pe comanda, in functie de dimensiunile si preferintele clientilor. Acestea se realizeaza din lemn stratificat, rasinos sau stejar, si sunt finisate cu baituri si lacuri pe baza de apa, pentru exterior. Se pot realiza in variante de panouri intregi sau cu lamele, in functie de solicitarile fiecarui client.

Obloanele din lemn stratificat ofera un plus de siguranta si intimitate, in acelasi timp protejand ferestrele Dvs. de actiunea directa a intemperiilor.

Obloanele sunt insotite de servicii complete: consultanta, masuratori, transport si montaj.

Usi exterior balcon - terasa din lemn stratificat

Asemenea ferestrelor din lemn stratificat, usile exterioare de balcon sau terasa se executa pe comanda, in functie de dimensiunile si preferintele clientilor. Realizate din lemn natural triplu-stratificat, rasinos sau stejar, acestea sunt finisate cu impregnanti si lacuri ecologice, rezistente la radiatii UV si intemperii. Exista posibilitatea alegerii nuantei(baitului) de lemn dorite, precum si a tipului de sticla termoizolanta, inclusiv tipurile Planitherm "4 anotimpuri" si tripan Low-E cu Argon. Usile de balcon/terasa din lemn stratificat aduc natura mai aproape de caminul Dvs. in acelasi timp oferind un grad sporit de izolare termica si fonica.

Usile de balcon / terasa sunt insotite de servicii complete: consultanta, masuratori, transport si montaj.

Usi exterior balcon, terasa din lemn stratificat

Usi interior din lemn stratificat cu sticla

Usile interioare din lemn stratificat se realizeaza pe comanda in functie de preferintele clientilor. Acestea sunt realizate din lemn natural, stratificat, si sunt disponibile intr-o serie de combinatii. Pot fi alese diverse modele, fie din catalogul nostru, fie propuse de client, nuante(baituri) si finisaje a lemnului, modele de manere si tipuri de sticla ornamentala, astfel incat usile proiectate sa corespunda cat mai bine dorintelor fiecarui client in parte. Usile interioare din lemn stratificat ofera un plus de eleganta si "caldura" locuintei Dvs. si nu in ultimul rand, sunt insotite de servicii complete, respectiv consultanta, masuratori, transport si montaj, pentru a va usura realizarea acestei operatiuni.

Usile interioare din lemn stratificat sunt potrivite atat cladirilor rezidentiale(case, case de vacanta, apartamente etc.), cat si institutiilor, oferind un grad ridicat de rezistenta in timp.

Usi interior din lemn stratificat pline

Usile interioare din lemn stratificat se realizeaza pe comanda in functie de preferintele clientilor. Acestea sunt realizate din lemn natural, stratificat, si sunt disponibile intr-o serie de combinatii. Pot fi alese diverse modele, fie din catalogul nostru, fie propuse de client, nuante (baituri) si finisaje a lemnului si modele de manere, astfel incat usile proiectate sa corespunda cat mai bine dorintelor fiecarui client in parte. Usile interioare din lemn stratificat ofera un plus de eleganta si "caldura" locuintei Dvs. si nu in ultimul rand, sunt insotite de servicii complete, respectiv consultanta, masuratori, transport si montaj, pentru a va usura realizarea acestei operatiuni.

Usile interioare din lemn stratificat sunt potrivite atat cladirilor rezidentiale (case, case de vacanta, apartamente etc.), cat si institutiilor, oferind un grad ridicat de rezistenta in timp.

Usi de interior din lemn stratificat pline

Scari interioare din lemn stratificat

Scarile interioare se realizeaza din lemn de esenta tare (stejar), pe baza de comanda, in functie de dimensiunile si formele solicitate de clienti. Acestea sunt formate din treapta sau treapta si contratreapta montate pe suport metalic sau pe scara turnata din beton, atat in unghiuri drepte cat si in spirala. Exista posibilitatea alegerii nuantei de lemn dintr-o serie de baituri si optional se poate realiza si sistemul de balustrada din lemn cu sticla. Scarile interioare din lemn natural, si in special sistemul de balustrada cu sticla ofera o imagine moderna si eleganta a locuintei Dvs. fiind de asemenea rezistente in timp.

Ce este lemnul stratificat ?

Lemnul stratificat folosit la fabricarea ferestrelor de lemn.

Definitie simpla a lemnului stratificat: trei lamele (scanduri) lipite una peste alta constituie o prisma din lemn stratificat. Aceasta prisma (profil) se foloseste la fabricarea tamplariei moderne din lemn stratificat.

Procesul de productie al prismei (element, profil):

 • Bustenii sunt debitati, decojiti si taiati rezultand o scandura bruta.
 • Scandura bruta se tiveste si se taie la dimensiuni standard obtinandu-se frize.
 • Frizele sunt uscate la 8% umiditate.
 • Frizele se debiteaza astfel incat se obtin lamelele de lemn ("scandurile din definitie").
 • Lamelele se sortateaza si in cazul in care au noduri sunt eliminate nodurile. Lamelele se imbina in dinti rezultand lungimea dorita.
 • Lamelele se lipesc una peste alta obtinandu-se lemnul stratificat.

Prisma (elementul, profilul) din lemn stratificat are proprietati superioare unui profil monobloc datorita faptului ca este alcatuita din trei sau mai multe lamele (scanduri).

Calitati:

 • portanta este aproape dublata;
 • incovoierea datorata umezelii este foarte redusa (datorita faptului ca fiecare lamela are propria incovoiere diferita de incovoierea lamelei vecine astfel per ansamblu anulandu-se una pe cealalta).

Prismele din lemn stratificat se pot folosi la: ferestre, wintergarten (gradini de iarna), grinzi pentru constructii, scari, obloane.

Intretinerea si restaurarea usilor din lemn stratificat

Usile din lemn stratificat au nevoie de protectie si atentie speciala din partea dumneavoastra, astfel ca durata lor de viata sa fie cat mai lunga.

In timp, finisajul poate suferi schimbari majore, iar pentru a nu se pierde frumusetea lor este necesara o analiza minutioasa a defectelor.

Pentru o crapatura aparuta la o usa de lemn, sau pentru mici defectiuni ale stratului protector intretinerea usii se va efectua doar pe portiunea respectiva, se va face local o slefuire manuala cu hartie abraziva, se va reface zona cu bait, grund si lac, iar daca suprafata este grav afectata si prezinta decojiri masive a lacului sau vopselei se va decapa intreaga supafata a usii.

Decaparea se poate face in trei variante:

 • prin slefuire;
 • cu solutii decapante;
 • cu lampa de gaz.

Pentru acoperirea suprafetei lemnului se poate folosi pensula, rola sau pulverizarea cu o pompa speciala.

Pentru o buna realizare a restaurarii usilor, va recomandam sa apelati la specialisti in domeniul tamplarie din lemn.

Intretinerea ferestrelor din lemn stratificat

O tamplarie din lemn stratificat se dovedeste a fi stabila in timp daca:

 • calitatea materialelor din care este alcatuita este buna;
 • conceptia ferestrelor, montajul lor este in conformitate cu instructiunile producatorului;
 • intretinere corespunzatoare a tamplariei pe perioada de exploatare.

Aceasta intretinerea consta in:

 • Ungerea periodica (o ungere pe an), cu ulei a feroneriei (in imagine locatiile marcate cu rosu), in vederea pastrarii manevrabilitatii si functionalitatii;
 • La restaurari este interzisa vopsirea feroneriei;
 • Verificarea fixarii cu suruburi a armaturilor feroneriei;
 • Suprafetele de lemn finisate trebuie sterse cu o carpa usor umezita fara a se utiliza substante chimice care dizolva sau inmoaie lacul (acetona, etil-acetat, benzen, toluen, metanol, spirt etc.) sau folosirea unor obiecte ascutite (cutite, lame, perii de sarma);
 • Garniturile trebuie controlate regulat si gresate cu ulei siliconic;
 • Vitrajul se curata cu solutii obisnuite de spalat.

In cazul aparitiei unor defecte care fac imposibila functionarea in siguranta a ferestrei se recomanda interventia unui specialist – de regula din partea producatorului ferestrei din lemn stratificat.

In general ferestrele din lemn stratificat cu vitraj termoizolant se recomanda in incinte prevazute cu instalatii de climatizare, iar in absenta lor se impune aerisirea incaperilor pentru evitarea formarii condensului.